SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
  • LOGIN

ipolitico

  • Απόψεις
  • Παραπολιτικά
  • Best of SocialMedia
  • Επικοινωνία
  • Home
  • Απόψεις
  • Απευθείας διάλογο Αθήνας- Άγκυρας και Λευκωσίας- Άγκυρας επιδιώκει η Ευρώπη- Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Μπορέλ στην Τουρκία
26 Μαΐου, 2022

Απευθείας διάλογο Αθήνας- Άγκυρας και Λευκωσίας- Άγκυρας επιδιώκει η Ευρώπη- Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Μπορέλ στην Τουρκία

Απευθείας διάλογο Αθήνας- Άγκυρας και Λευκωσίας- Άγκυρας επιδιώκει η Ευρώπη- Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Μπορέλ στην Τουρκία

by Dimitriadis Kostas / Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 / Published in Απόψεις

Ετοιμάζεται το κλίμα για το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών (13 Ιουλίου) και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (17 και 18 Ιουλίου), όπου θα συζητηθεί το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία. Το τηλεφώνημα Μέρκελ-Ερντογάν πριν την επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Βερολίνο.

 

Απευθείας διάλογος μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας και Άγκυρας και Λευκωσίας είναι ο στόχος Βερολίνου και Βρυξελλών, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» και όπως προκύπτει από την επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Βερολίνο και από την επικείμενη επίσκεψη Μπορέλ στην Τουρκία.

Δίπλα στο Βερολίνο, που έχει «σηκώσει» το μεγαλύτερο βάρος της εν εξελίξει πρωτοβουλίας για ελληνοτουρκικό διάλογο (η Γερμανία δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της προεδρίας της), δραστηριοποιείται και η ΕΕ, όπως από την Κυριακή είχε αποκαλύψει το iEidiseis.

Ο Ζοζέλ Μπορέλ, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας –κάτι σαν υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή), ανακοίνωσε και επισήμως το ταξίδι του στην Τουρκία, στις την Δευτέρα και Τρίτη, 6 και 7 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λευκωσία, ο Ζοζέλ Μπορέλ είχε προτείνει την απευθείας συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Κύπρου και Τουρκίας, πρόταση που απέρριψε η Άγκυρα, η οποία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία! Την Πέμπτη, επίσης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, μετά τηδιαμαρτυρία του τελευταίου γιατί δεν υπήρχε συνάντηση μαζί του, όταν επισκέφτηκε τη Λευκωσία.

Η επίσκεψη Μπορέλ στην Τουρκία, πάντως, πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο Συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ στις 13 Ιουλίου, το οποίο έχει ως μοναδικό θέμα συζήτησης τις σχέσεις με την Τουρκία. Πραγματοποιείται, επίσης, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την πρώτη με φυσική παρουσία των μελών της μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού, στις 17 και 18 Ιουλίου, όπου και εκεί θα συζητηθεί και το θέμα των σχέσεων με την Άγκυρα.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει στις ευρωτουρκικές σχέσεις το Βερολίνο είναι, πάντως, το τηλεφώνημα Μέρκελ με Ερντογάν, μια ημέρα πριν ο Μ. Τσαβούσογλου επισκεφτεί τη γερμανική πρωτεύουσα.

  • Tweet
Tagged under: Ελληνοτουρκιά, Σκουρής

About Dimitriadis Kostas

What you can read next

Μερική επιστράτευση του δεξιού παρακράτους μπας και σωθεί το πανικόβλητο Μητσοτακικό καθεστώς
Για αυτό μείναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας;
Ο νεποτισμός στην εποχή του Instagram: Η περίπτωση Μητσοτάκη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2015. All rights reserved. Buy Kallyas Theme.

TOP