Κοριός αποκαλύπτει τους αρμούς της εξουσίας

  Υπουργός ΝΔ ψώνιζε ανήλικες

  0
  199
  0
  (0)

  Ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα; ∆εν πρόκειται για το ιστορικό ερώτηµα που είχε θέσει ο Κωνσταντίνος Καραµανλής το 1963, µετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαµπράκη από το παρακράτος της ∆εξιάς.

  Είναι απορία που συνοδεύει τη δηµοσιογραφική έρευνα που διαβάζετε. Ενας «τόµος» µε ενηµερωτικά σηµειώµατα και υλικό από νόµιµες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ από το 2017, που έχουµε στη διάθεσή µας, αποκαλύπτει ότι κάτω από τις λειτουργίες της δηµοκρατίας και των εξουσιών της η πραγµατική διακυβέρνηση ανήκει στους «αρµούς της εξουσίας».

  Καµία δηµοσιογραφική εµπειρία και καµία φαντασία δεν µπορούν να ανταγωνιστούν αυτό που πραγµατικά συµβαίνει. Παραβατικοί τύποι που προσλαµβάνονται σε πολιτικά γραφεία –εκπροσωπούν µάλιστα τη Ν∆ και το ΠΑΣΟΚ επισήµως– έχουν διαµορφώσει ένα πλέγµα παραεξουσίας που ξεκινάει από τη νύχτα, περνάει στα υπουργικά γραφεία, συνοµιλεί µε τους αρχηγούς της αστυνοµίας, κανονίζει εκβιασµούς, φαίνεται να στήνει δίκες µε συµµετοχή µελών της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και καταλήγει να προωθεί ανήλικα κορίτσια σε πρώην υπουργούς της Ν∆.

  Ακόµη και ο συνηθισµένος σε εκπλήξεις δηµοσιογράφος µένει άναυδος. Αυτός ο εσµός πολιτικών, εγκληµατιών και διεφθαρµένων σε αστυνοµία και ∆ικαιοσύνη κυβερνά τη χώρα. Οποτε εντοπίζεται και υπάρχει κίνδυνος να λογοδοτήσει επιστρατεύεται ολόκληρο το σύστηµα για να µπερδέψει τους διώκτες, ακόµη και την επίσηµη κυβέρνηση. ∆ικαστικοί µιλούν για «γλυκά» στο τηλέφωνο υπονοώντας το ποσό της εξαγοράς τους, ενώ υπουργοί της Ν∆ οµολογούν στις συνοµιλίες ότι στήνουν κοµπίνες και εφόδους µέσω του Σ∆ΟΕ για να εκβιάσουν.

  Απόδειξη της δράσης του παρακράτους είναι η ίδια η νοµική κατάληξη της υπόθεσης. Οι συνοµιλίες που καταγράφηκαν από την ΕΥΠ δεν οδήγησαν, όπως έπρεπε, σε εφόδους στα σπίτια των πρωταγωνιστών ούτε σε άνοιγµα λογαριασµών ή σε ουσιαστική έρευνα από τη ∆ικαιοσύνη. Την οµολογία αυτή άλλωστε έκανε η ίδια η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη ∆ηµητρίου καταθέτοντας στην προανακριτική της Βουλής για τη Novartis. Ενώ άλλα καταγγελλόµενα από µάρτυρες έγιναν φέιγ βολάν, δηµιουργώντας ακόµη και επέκταση του κατηγορητηρίου για την «υπόθεση Παπαγγελόπουλου», όσα κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τα οποία αναφέρονται σε επιφανείς συναδέλφους της και υπαρκτές δικογραφίες, είναι σαν να µην κατατέθηκαν ποτέ.

  Ο κοριός χτυπάει φλέβα

  Οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ φαίνεται ότι ξεκίνησαν το 2017, βάζοντας στο στόχαστρο έναν πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και µετέπειτα πολιτευόµενο µε το τότε κόµµα που είχε ιδρύσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, τον κύριο Ψ., και έναν συνεργάτη του, τον κύριο Λ. Οι δυο τους φαίνεται ότι είναι ο συνδετικός κρίκος µεταξύ όλων των δραστηριοτήτων του παρακράτους.

  Συνοµιλούν µε µέλη της ηγεσίας της αστυνοµίας και οι σχέσεις δεν είναι µόνο προσωπικές. Ανώτεροι αξιωµατικοί της ΕΛΑΣ άλλοτε τους εξυπηρετούν ακόµη και µε στηµένους ελέγχους σε καταστήµατα µε σκοπό τους εκβιασµούς και άλλοτε ζητούν οι ίδιοι ρουσφέτια από αυτούς.

  Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι όταν, όπως προκύπτει από τις συνοµιλίες, ο κύριος Λ. αναφέρει σε µέλος της ηγεσίας της ΕΛΑΣ πως έκανε οµαδικό σεξ µε γυναίκες αστυνοµικούς και αυτός απαντά χαριτολογώντας ότι δεν του αρέσει «να γαµούν το σώµα». Ο κύριος Λ. µπαινοβγαίνει σε γραφεία πρώην υπουργών της Ν∆ και αναλαµβάνει εξυπηρετήσεις διάφορων τύπων, µεταξύ των οποίων και µεταθέσεις αστυνοµικών! Είναι προφανές ότι οι σχέσεις των µαφιόζων µε την ηγεσία της αστυνοµίας τούς καθιστά απαραίτητους σε όλους.

  Την ίδια ώρα έχουν σχέση µε ποινικούς, τους οποίους µάλιστα φέρνουν σε επαφή µε αστυνοµικούς για διάφορες εξυπηρετήσεις.

  Οι σχέσεις δεν είναι επιφανειακές. Οταν οι επίορκοι αστυνοµικοί φεύγουν επί ΣΥΡΙΖΑ από την αστυνοµία ξεκινάει ένα πολιτικό κύµα υποστήριξής τους ως πανάξιων αξιωµατικών από Ν∆ και ΠΑΣΟΚ.

  «Γλυκά» για δικαστικούς

  Ανατριχιαστική είναι η σχέση µε το δικαστικό σύστηµα και µάλιστα µε τον Αρειο Πάγο. Οι µαφιόζοι µιλούν απευθείας ή έµµεσα (σε κάθε περίπτωση ωστόσο οµολογείται η σχέση) µε δικαστικούς, τρεις εκ των οποίων είναι αρεοπαγίτες. Κανονίζουν το στήσιµο υποθέσεων, δύο εκ των οποίων αφορούν γνωστούς επιχειρηµατίες-καναλάρχες. Τον ένα από αυτούς µια αρεοπαγίτισσα που ασχολείται µε την υπόθεσή του τον απαλλάσσει, πράγµα που τότε είχε δηµιουργήσει έντονες αντιδράσεις στον νοµικό κόσµο λόγω της µεθόδευσης που υπήρξε.

  Σε άλλες συνοµιλίες πάλι αρεοπαγίτης κανονίζει µαζί τους να φτάσει σε αυτόν υπόθεση κάποιου Λιβανέζου. Ολα αυτά έναντι χρηµατισµού, που στις συνοµιλίες αναφέρεται ως «γλυκά» και «σοκολατάκια». Οταν πλέον δεν µπορούν να χειριστούν τα µετρητά, οι συγκεκριµένοι δικαστικοί ζητούν άλλου είδους δώρα, όπως κοσµήµατα. Σε µια συνοµιλία το παραδικαστικό κύκλωµα φαίνεται να συναντιέται γιατί έχει θορυβηθεί και είναι φοβισµένο από την παραίτηση της «Ελένης». Αν και δεν αναφέρεται ποια είναι η Ελένη, την εποχή εκείνη παραιτήθηκε από την Εισαγγελία ∆ιαφθοράς η Ελένη Ράικου έπειτα από δηµοσιεύµατα του Documento που αποκάλυψε ότι την είχε καταγγείλει συνάδελφός της για απόκρυψη στοιχείων σε δικογραφία µε εµπλεκόµενο τον Θωµά Λιακουνάκο.

  ∆υστυχώς, όταν συµβαίνουν όλα αυτά µέλη του ∆Σ της Ενωσης ∆ικαστών και Εισαγγελέων σπρώχνουν το συνδικαλιστικό όργανο στο να βγάλει αποφάσεις για δήθεν στοχοποίηση των εισαγγελέων και των δικαστών.

  Ο υπουργός και η ανήλικη

  Ο εγκέφαλος του κυκλώματος κάνει μπίζνες, εκβιάζει, διορίζει και συντρώγει με πρώην κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και βαρόνους της νύχτας

  Μέχρι και ανήλικη προωθούσε σε πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος, ο οποίος ισχυριζόταν ότι η μικρή κοπέλα είναι διαθέσιμη για ερωτική συνεύρεση. Πρόκειται για γνωστό πολιτικό πρόσωπο που συνδέεται με διάφορες εταιρείες, μεταξύ αυτών και μια εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας. Το κορίτσι είναι μόλις 17 ετών και πηγαίνει σχολείο. Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τον πρώην υπουργό.

  Ο διάλογος που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ είναι χαρακτηριστικός:

  Εγκέφαλος: Εχω ένα παρτουζάκι 17 χρόνων να σου φύγει το μυαλό, για το ξύλο που θέλει δεν φαντάζεσαι.

  Πρώην υπουργός: Εμφάνιση, φωτογραφία.

  Εγκέφαλος: Θα σ’ το στείλω τώρα… Πώς το είδες;

  Πρώην υπουργός: Καλό, αλλά πολύ έκφυλο.

  Εγκέφαλος: Ρε μαλάκα, 17 χρόνων είναι.

  Πρώην υπουργός: Δεν είναι…

  Εγκέφαλος: Ακούς τι σου λέω εγώ; Πάει σχολείο.

  Πρώην υπουργός: Καλό είναι.

  Εγκέφαλος: Τέτοια παρτούζα δεν έχω κάνει. Τώρα είναι στη Λιβαδειά με τον πατέρα και τη μάνα της, μόλις γυρίσει θα το κανονίσουμε να κλείσεις ένα δωματιάκι να μας επισκεφτεί.

  Τους παρείχε κάλυψη μέσω εταιρειών

  Απ’ ό,τι φαίνεται, ο πρώην υπουργός και ο εγκέφαλος έχουν μεγάλη οικειότητα. Μαζί συνομιλούν τον Οκτώβριο του 2016 για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στην τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι σε περίπτωση που κερδίσει το κόμμα τις εκλογές θα ήθελε να αναλάβει θέση στο οικονομικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

  Εκβιασμοί με τον «συνέταιρο»

  Κατά τις συνομιλίες με άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο, το οποίο αποκαλεί «συνέταιρό του», επίσης ελεγχόμενο, πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ελιάς και κουμπάρο του, ο εγκέφαλος προτείνει να βάλουν μπροστά τον πρώην υπουργό της ΝΔ, που έχει «μεγάλες εταιρείες», και εικονικά να του παραχωρηθεί το μάνατζμεντ μαγαζιού ώστε να εκβιάσουν μια γυναίκα που συνδέεται με νυχτερινό κέντρο. «Θα την κυνηγήσουμε μέχρι να πουλήσει μαύρο χιόνι» αναφέρεται χαρακτηριστικά, με τον εγκέφαλο να υποστηρίζει ότι ήδη έχει ενημερώσει τον πρώην υπουργό, ο οποίος μάλιστα συναινούσε.

  Με πρώην υπουργούς και βουλευτές

  Επαφές και με άλλα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της ΝΔ είχαν οι δύο πρωταγωνιστές των συνομιλιών, ο εγκέφαλος και ο «συνέταιρός του», οι οποίοι ελέγχονται για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Τα πολιτικά πρόσωπα εμφανίζονται να συνδιαλέγονται μαζί τους για σειρά από ζητήματα, ένας μάλιστα ακόμη και για έκνομες δραστηριότητες, να συναντιούνται και να κάνουν ρουσφέτια σε γνωστούς και φίλους, έχοντας διείσδυση σε νευραλγικά πόστα της κρατικής μηχανής κι ενίοτε ελέγχοντας κιόλας πρόσωπα-κλειδιά.

  Ενα από τα πρόσωπα με τα οποία συναντιούνται οι πρωταγωνιστές είναι πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν βουλευτής της ΝΔ από την επαρχία. Ο πρώην υπουργός και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος τρώνε μαζί σε εστιατόριο των Αμπελοκήπων. Μέσω του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού ο εγκέφαλος καταφέρνει να κανονίσει ρουσφέτι για γνωστό του πρόσωπο, ενώ σε άλλη περίπτωση προτρέπει φιλικό του πρόσωπο να περάσει από το γραφείο του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή. Οι δυο τους κανονίζουν να βρεθούν για φαγητό ακόμη μια φορά έπειτα από λίγες μέρες. Στη συνάντηση, όπως προκύπτει από τις επίμαχες συνομιλίες, επρόκειτο να παραστεί –άγνωστο γιατί– και ανώτατο στέλεχος της Eurobank.

  Ο εγκέφαλος εμφανίζεται επίσης να έχει επαφές και με νυν βουλευτή της ΝΔ με κορυφαία θεσμική θέση. Συγκεκριμένα, ο εγκέφαλος και ένα ακόμη πρόσωπο που ήταν τότε στο περιβάλλον ενός εκ των μεγαλύτερων βαρόνων της νύχτας, που δολοφονήθηκε, συζητούν για την επαναπρόσληψη του ανιψιού του τελευταίου στο υπουργείο Πολιτισμού. Στις συνομιλίες γίνεται επίσης λόγος για επαφές με ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο και σημερινό υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς επίσης και με έναν πρώην δήμαρχο. Ο πρώην δήμαρχος μάλιστα είχε τοποθετηθεί επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη διοικητής σε περιφερειακό νοσοκομείο. Ο εγκέφαλος εμφανίζεται να ζητεί από τον «συνέταιρό του», επίσης ελεγχόμενο, πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ελιάς και κουμπάρο του, να καταθέσουν 500 ευρώ στον λογαριασμό του εκ μέρους του.

  Οι δύο πρωταγωνιστές εμφανίζονται επίσης να παρεμβαίνουν σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου γνωστή αεροπορική εταιρεία να απαλλαγεί από τον ΦΠΑ δέκα αεροσκαφών της. Οι δυο τους έρχονται σε επαφή με πρώην υπουργό και έναν πρώην βουλευτή της ΝΔ, όπως επίσης και με ένα πασίγνωστο πολιτικό πρόσωπο που συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά. Στις συνομιλίες γίνεται αναφορά σε «σημαντική βοήθεια που έλαβαν από τα πολιτικά πρόσωπα».

  Ο νυν διοικητής νοσοκομείου και δύο «γαλάζιοι» υπουργοί

  Δεν είναι όμως και οι μόνες επαφές με πολιτικά πρόσωπα. Στις συνομιλίες ο εγκέφαλος εμφανίζεται να έχει επαφές και με πρώην ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ. Ο αξιωματικός τού αναφέρει τηλεφώνημα που έχει δεχτεί από πρόσωπο που σήμερα έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη διοικητής νοσοκομείου και το οποίο εκφράζει παράπονα για μια μετάθεση που έχει ζητήσει και δεν έχει πραγματοποιηθεί. Κατά τη συζήτηση γίνεται αναφορά σε ανώτατο επίσης αξιωματικό που δεν έχει ικανοποιήσει τo αίτημα και απειλεί επίσης ότι μόλις βγει κυβέρνηση η ΝΔ θα τον «βρει μπροστά του». Ο ανώτατος αξιωματικός χαρακτηρίζει «παράγοντα» στον χώρο της ΝΔ και με υψηλές διασυνδέσεις τον σημερινό διοικητή του νοσοκομείου. Διασυνδέσεις που φτάνουν σε έναν νυν και έναν πρώην υπουργό της ΝΔ, για τους οποίους υπάρχει αναφορά σε τηλεφωνική συνομιλία για ιδιαίτερα ευαίσθητο προσωπικό τους θέμα.

  Πόσο σας άρεσε αυτό που διαβάσατε?

  Κάντε κλίκ στο αστέρι που σας εκφράζει!

  Μέσος όρος 0 / 5. Ψήφοι: 0

  Καμία βαθμολογία . Δώστε εσείς την πρώτη !

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ