4 ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΑ “ΓΕΝΕΘΛΙΑ” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

απο την κα Μεσαιατάξη

0
229
5
(1)

Χθες ήταν τα επίσημα πρώτα «γενέθλια» του Κυρ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, σήμερα είναι τα αντίστοιχα γενέθλια της λοιπής κυβέρνησης, που ορκίστηκε πριν από έναν χρόνο. Χειρότερα γενέθλια δώρα, από εχθρούς και φίλους, δεν θα μπορούσε να δεχθεί. Ξεχωρίζουμε τέσσερα δυνατά πολιτικά χαστούκια που έσκασαν στις μαλακές παρειές της.

?Το πρώτο ήρθε από τον όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη, τα ΜΜΕ του οποίου έχουν στηρίξει με ζήλο τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης. Η απόφαση της «Αλτερ Εγκο» να επιστρέψει τα χρήματα της καμπάνιας εκμαυλισμού των μέσων ενημέρωσης αποτελεί κίνηση εξευτελισμού της κυβέρνησης. Ανεξάρτητα από τα κίνητρά της, που δεν είναι προφανή και αιφνιδίασαν ακόμη και στελέχη του εκδοτικού ομίλου, η πρωτοβουλία υιοθετεί ουσιαστικά την κριτική για την κραυγαλέα διασπάθιση δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση.

??Το δεύτερο χαστούκι ήρθε με την επίσημη μετάφραση της απόφασης του αμερικανικού δικαστηρίου για τη Novartis. Με αδιαμφισβήτητη διατύπωση αναφέρεται στον «διεφθαρμένο τρόπο» με τον οποίο «αλλοδαπός αξιωματούχος χρησιμοποίησε την επιρροή του για να επηρεάσει αποφάσεις της κυβέρνησης». Η εξέλιξη εκθέτει ιδιαίτερα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που όταν αποκαλύφθηκε η απόφαση των αμερικανικών αρχών για τη Novartis έκανε χιούμορ για τα… αγγλικά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

???Χαστούκι τρίτο. Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, αλλά και πολλοί επιστημονικά αρμόδιοι φορείς, όπως οι δικηγορικές και δικαστικές ενώσεις, κουρέλιασαν με την κριτική τους το αντισυνταγματικό, χουντικής έμπνευσης εξάμβλωμα Χρυσοχοΐδη που ψηφίζεται σήμερα και βάζει στον γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση.

????Το τέταρτο χαστούκι έρχεται από τις Βρυξέλλες και το αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων ουσιαστικά όλο τον σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, χαρακτηρίζοντας εκτός ευρωπαϊκών προδιαγραφών, άρα και χρηματοδοτήσεων, το σχέδιο Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ) για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου. Εξέλιξη που επηρεάζει άλλες 15 ΣΔΙΤ απορριμμάτων σε όλη τη χώρα, που κρίνονται αντιπεριβαλλοντικές και πανάκριβες.

Παρά τα απανωτά χαστούκια, η κυβέρνηση μένει κολλημένη στον… γύψο της. Στον αυταρχισμό, στη συγκάλυψη της διαφθοράς, στην εξαγορά της μονοφωνίας, στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος όπως βολεύει «εθνικούς» εργολάβους και προμηθευτές. Τα τελευταία χαστούκια, όμως, δηλώνουν ότι η περίοδος της αμεριμνησίας της έχει τελειώσει.

Πόσο σας άρεσε αυτό που διαβάσατε?

Κάντε κλίκ στο αστέρι που σας εκφράζει!

Μέσος όρος 5 / 5. Ψήφοι: 1

Καμία βαθμολογία . Δώστε εσείς την πρώτη !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ