Τα Ιουλιανά των Μητσοτάκηδων

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

0
209
0
(0)

Ο Ιούλιος φαίνεται να είναι ο μήνας κατά τον οποίο οι Μητσοτάκηδες βρίσκουν την ευκαιρία να τραυματίσουν την Ελλάδα.

Ο πατέρας, έγραψε η Ιστορία, αποστάτησε το 1965, έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου και παλινόρθωσε τη δεξιά, με την πλάτη του μονάρχη.

Μια κατάμαυρη σελίδα στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, που έμεινε στη συλλογική μνήμη ως “Ιουλιανά” ή “Αποστασία”, που άνοιξε το δρόμο σε πολλά δεινά, όπως η χούντα και η προδοσία της Κύπρου (Ιούλιο έγινε κι αυτή).

Ο γιος, τον Ιούλιο του 2019, κέρδισε με μεθόδους που συγκρίνονται με τις κοινές απάτες, την ψήφο των πολιτών, λέγοντας σειρά από ψέματα, με τις πλάτες των εξαγορασμένων μέσων ενημέρωσης.

Ο ίδιος, τον Ιούλιο του 2020, με τη συνεργασία του αποκόμματος που κάποτε ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αρχίσει μια ρεβανσιστική πολιτική, με δίκες κατά των πολιτικών του αντιπάλων, παραβιάζοντας νόμους, Δικαιοσύνη, Σύνταγμα, κοινή λογική αλλά και ηθική. Βαφτίζει το σκάνδαλο Novartis- σκάνδαλο σε όλο τον κόσμο- “σκευωρία”, απειλεί με ειδικό δικαστήριο ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό, οδηγεί σε θέση κατηγορουμένου τους δικαστές που ψάχνουν το σκάνδαλο και βρίσκουν τα ίχνη των δικών τους (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) ανθρώπων.

Το δικό του αυταρχικό κράτος και παρακράτος επιχειρεί να μετατρέψει την αριστερά και τα στελέχη της σε “κατηγορούμενους” για παρακράτος που… πρόλαβαν να στήσουν. Για να καλύψει τις δικές τους εφιαλτικές πολιτικές. Πάντα με τη συνεργασία των εξαγορασμένων μέσων ενημέρωσης.

Φαίνεται να είναι προ των πυλών (έχει προαναγγελθεί πολλές φορές και από πολλούς, με την πρωθυπουργική αδελφή, Ντόρα Μπακογιάννη) η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, πράξη εθνικής μειοδοσίας.

Ο Ερντογάν βρίσκει και κάνει, απέναντι σε μια κυβέρνηση χωρίς εξωτερική πολιτική, που φαίνεται διατεθειμένη να μας πείσει για “έναν οδυνηρό αλλά απαραίτητο ιστορικό συμβιβασμό στο Αιγαίο”.

Και στους δρόμους απαγορεύονται οι διαδηλώσεις. Όπως την μαύρη εποχή της χούντας, το δρόμο για την οποία άνοιξε με την αποστασία του ο πατέρας του σημερινού γιού…

Η Ιστορία, τελικά, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να είναι μια φάρσα, όταν έχει τις κακές της…

Τα Ιουλιανά των Μητσοτάκηδων, μιας οικογένειας που απομυζά το αίμα του ελληνικού λαού και της πατρίδας πολλές δεκαετίες τώρα…

Μια οικογένεια που την έχει φορτωμένη στη δική του πλάτη ο ελληνικός λαός, σαν προπατορικό αμάρτημα…

Πόσο σας άρεσε αυτό που διαβάσατε?

Κάντε κλίκ στο αστέρι που σας εκφράζει!

Μέσος όρος 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία βαθμολογία . Δώστε εσείς την πρώτη !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ