Η απόδραση τους έστω και δια της κάλπης, δεν θα είναι εύκολη λύση

Από το Facebook της Κατερίνας Πάντα

0
358
5
(2)

Με αναζωπύρωση των κρουσμάτων της πανδημίας ελέω αποτυχημένης διαχείρισης του εισερχόμενου τουρισμού, με τα γκρίζα σημεία του ελληνο-τουρκικού μορατόριουμ που είναι περισσότερα από τις όποιες απαντήσεις επιχειρούνται σε μια περίεργη ομερτά (τι τάξαμε άραγε σε Γερμανούς & Τούρκους?), με την οικονομία στο κόκκινο, την κατάρρευση εσόδων, το άλμα των δίδυμων ελλειμμάτων & του δημοσίου χρέους, τον πλήρως εκτροχιασμένο προυπολογισμό, τους επερχόμενους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και πιθανό νέο μνημόνιο προ των πυλών, με περικομμένα αναδρομικά συντάξεων που πάλι δεν αντέχει ο προυπολογισμός διότι θα εκτινάξουν εκ νέου το έλλειμμα, (το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα έγινε 3,5% έλλειμμα στις εαρινες προβλέψεις κι είναι άγνωστο που θα καταλήξει) με κάκιστες οικονομικές προοπτικές από το φθινόπωρο κλπ κλπ,

η όποια προσφυγή στις κάλπες θα σημάνει απλά απόδραση από την ζοφερή πραγματικότητα

& πιθανότατα επιθυμία νέας ισχυρής εντολής για τα επερχόμενα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που πρόκειται να πάρουν, με μοναδικό σωσίβιο τα κοινοτικά κονδύλια για όποτε πέσουν για να κλείσουν -ελπίζουν- μέρος από τις άπειρες τρύπες που δημιουργούνται καθημερινά.
Μόνο που οι επόμενες εκλογές -όποτε γίνουν- θα γίνουν με απλή αναλογική. Κι αυτό θολώνει & περιπλέκει πολύ τους όποιους σχεδιασμούς τους. Η απόδραση έστω και δια της κάλπης, δεν θα είναι εύκολη λύση.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για το κόμμα της αντιπολίτευσης, που ούτε το συνέδριο του έκανε ώστε να ξεκαθαρίσει τις εκκρεμότητες του και να ενισχυθεί ο ρόλος του αρχηγού του, μέσα από τη θολούρα της πολυφωνίας και των διαφορετικών τάσεων, ούτε το πάτημα του βρήκε για να αντιμετωπίσει οργανωμένα νέες εκλογές.

Πόσο σας άρεσε αυτό που διαβάσατε?

Κάντε κλίκ στο αστέρι που σας εκφράζει!

Μέσος όρος 5 / 5. Ψήφοι: 2

Καμία βαθμολογία . Δώστε εσείς την πρώτη !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ