Τι στο καλό ήθελε ο Ερντογάν με το Κατάρ ;

Και τελικά έμεινε με μια σωλήνα στο χέρι !

0
325
5
(1)

Το Κατάρ ελέγχει το 31,8% των παγκόσμιων εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).Το Κατάρ στηριζωμενο

στις εξαγωγές πετρελαίου, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως, με μετοχές στα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank, η Credit Suisse και η Barclays.

Το Κατάρ, είναι επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος της FolksWagen, διαθέτει μερίδιο στα Harod’s, αλλά και σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια, όπως η British Airways και το Heathrow, αλλά και το αεροδρόμιο της Αγ. Πετρούπολης.

Στο πορτφόλιό του Κατάρ, βρίσκεται η ποδοσφαιρική ομάδα Paris St. Germain, ο ιταλικός οίκος μόδας Valentino, αλλά και η ολλανδική Shell.

Το Κατάρ και η Τουρκία έχουν υπογράψει συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, με την Τουρκία να διατηρεί στρατιωτική βάση 3000 στρατιωτών της στο Κατάρ. Οι κατασκευαστικές της εταιρείες εκτελούν εκεί έργα ύψους 13,5δισ για την διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου (αν γίνει) ενώ το Κατάρ έχει ήδη επενδύσει πάνω από 1δισ στην στρατιωτική βιομηχανία της Τουρκίας (κύριο έργο η παραγωγή τουρκικού άρματος μάχης νέας γενιάς, αν κατασκευαστεί ποτέ).

Το Κατάρ και η Τουρκία σχεδιάζουν να συνδεθούν με αγωγό φυσικού αερίου, έργο έμπνευσης Χιλαρυ Κλίντον. . Μέσω των περιοχών του Ιράκ και της Συρίας που ελέγχει ακόμα ο ISIS. Για παρά πολλούς σοβαρούς αναλυτές αυτός ο αγωγός (που έχει μπλοκαριστεί από τον Τραμπ, αρχικά project του Ομπαμα), ευθέως ανταγωνιστικος με τον Ιράνο-Συριακο (project του Putin με την υποστήριξη και της Κίνας) και μετά τσουπ στον. EastMed είναι η πραγματική αιτία του πολέμου στην Συρία! Μέχρι να δουν τι θα απογίνει, η Τουρκία κινείται με το LNG του Κατάρ (7πλασιασμος εισαγωγών το τελευταίο τρίμηνο) αφού το βερεσέ από τους αγωγους της Ρωσίας τελείωσε.

Η Τουρκία και το Κατάρ συν-χρηματοδοτούν 3.000 ισλαμιστες αντάρτες στην Σομαλία και άγνωστο σε εμένα αριθμό μισθοφόρων στην Λιβυη, την Μοζαμβίκη και την Συρία, ενώ δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη και η υποστήριξη τους στην Παλαιστινιακη Χαμας αλλά και σε ακροδεξιά ισραηλινά κόμματα (!), με αυτά που κάνει δουλειές ο… Παπασταύρου.
Το Καταρ έχει κατηγορηθεί πολλές φορές (η τελευταία τον Ιούνιο από Αμερικανικές Αρχές) για πλυντήριο μαύρου χρήματος του ISIS μέσω των επενδύσεων του. Το ίδιο και ο Ερντογαν μέσω του τραπεζικού σκανδάλου Halkbank, που εκδικάζεται στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Πριν ένα μήνα το Κατάρ έδωσε φιλί της ζωής στην Τουρκική οικονομία, που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση, με ανταλλαγή 15δισ$ με τουρκικές λίρες. Φρέσκες από το νομισματοκοποιο της, άνευ αξίας.

Και τσουπ, χθες, πάνε όλα τα σχέδια της στράφι! Η συμφωνία Ισραήλ-ΗΑΕ ουσιαστικά έγινε για να ακυρωθεί εκείνος ο αγωγός της Χιλαρυ έναντι ενός άλλου που θα βγαίνει στην Μεσόγειο μέσω Ιορδανίας και του Ισραήλ. Λογική συνέχεια του πλέον ο EastMed, έπεσε με τα μούτρα ο Ερντογαν να τον ακυρώσει ή να τον εκτρεψει μέσω Κατεχομενων στην Κύπρο στους δικούς του, να κρατάει τις κρίσιμες βάνες για να εκβιάζει. Κρίσιμο το τι θα γίνει τελικά περί το Καστελόριζο!

Οποιαδήποτε εμπλοκή της Τουρκίας σε “συνεκμετάλλευσεις” στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο με την βοήθεια του Κούλη και υπό την εποπτεία της Μερκελ αποσκοπεί στην ακύρωση εκείνου του EastMed η έστω στην καθυστέρηση του για να μην θιχτουν τα εκατοντάδες ΤουρκοΚαταριανα business plans και οι εξαγωγές του υγροποιημενου φυσικού αερίου του Καταρ. Και κάποιοι ελληναραδες εφοπλιστές που το μεταφέρουν έναντι ευγενών χορηγιών στο εδώ τους πιόνι.
Λίγα τα ψωμιά του αν δεν κατανοήσει τι παίζεται τριγύρω. Τον άλλον τον έκαναν μια μπουκιά για 60km σωλήνα Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη. Τούτος, ούτε θα καταλάβει πως θα βρεθεί στο Παρίσι πάλι. Ερωτικός πρόσφυγας αυτή την φορά…

Για ξαναπές πάλι “συνεκμετάλλευση” και Χάγη για να δω κάτι μανδαμ…

ΥΓ. Καλά θα κάνουν και οι φίλοι Παλαιστίνιοι να καταλάβουν το παιχνίδι που τους έχει παρασύρει και η δική τους ζαβοκρατια δια της Χαμας. Από την ίδια πλευρά μπορούμε πάλι να συνεργαστούμε, αν απαλαχτουν αυτοί από την Χαμας και εμείς από κάτι ζαβά του Σαμαρά και μερικούς από τους 10 Παπασταύρους, που κάνουν δουλειές με το Κατάρ για τους χορηγούς της ΝΔ. Δουλίτσες για πάρτι τους κάνουν, όχι πολιτική.

Πόσο σας άρεσε αυτό που διαβάσατε?

Κάντε κλίκ στο αστέρι που σας εκφράζει!

Μέσος όρος 5 / 5. Ψήφοι: 1

Καμία βαθμολογία . Δώστε εσείς την πρώτη !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ