𝐓𝐡𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟎 𝐔𝐒 𝗘𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧! 𝗣𝗿𝗲𝘀𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁 𝗝𝗼𝗲 𝗕𝗶𝗱𝗲𝗻

απο το facebook του Christos Akratopoulos

0
564
5
(1)
Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν με αξιόπιστη διαφορά την Πενσυλβάνια και έτσι τώρα ο Μπάιντεν έχει το λιγότερο 273 εκλέκτορες και είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η τελική διαφορά στην Πενσυλβάνια θα είναι πάνω από 30.000 ψήφους.
Προηγείται επίσης στην Τζώρτζια (πρώτη φορά κερδίζουν οι Δημοκρατικοί από το 1992) την Νεβάδα και την Αριζόνα. Συνολικά εκτιμάται ότι θα πάρει 306 εκλέκτορες απο τους 538. Αλλά και μόνο με την Πενσυλβάνια έχει τουλάχιστον τους 273 ενώ χρειάζεται 270 to win.
Όπως λέω σε όλους από την Τρίτη το βράδυ – όταν φάνηκε σε πολλούς προς στιγμήν ότι ο Τραμπ κερδίζει – ο Μπάιντεν από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα πλην Φλόριντας φαινόταν ότι θα ήταν ο πιθανός νικητής.
Οι επιστολικές ψήφοι ήταν σε απίστευτα ποσοστά ψήφοι υπέρ του Μπάιντεν και αυτό φάνηκε σε όλες τις Πολιτείες που τελικά γύρισαν υπέρ του.
Γιατί συνέβη αυτό;
Γιατί μετρήθηκαν μετά την ψήφο της ημέρας των εκλογών που ήταν σε επίσης μεγάλα ποσοστά Ρεπουμπλικανική.
Ότι θα υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ επιστολικής ψήφου και ψήφου την ημέρα των εκλογών το ξέραμε από πριν. Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ την προανήγγειλε όταν προέτρεψε τους οπαδούς του να ψηφίσουν in person μόνο.
Η διαφορά αυτή φάνηκε αμέσως στο Οχάιο όπου η επιστολική ψήφος μετρήθηκε πριν την εκλογές και ενσωματώθηκε άμεσα και έτσι στα πρώτα αποτελέσματα ο Μπάιντεν κέρδιζε με μεγάλη διαφορά. Γρήγορα όμως αυτό άλλαξε όταν έμπαιναν οι ψήφοι της ημέρας των εκλογών.
Η γενική εκτίμηση είναι ότι ζήσαμε εκλογές με την μεγαλύτερη προσέλευση από το 1900. Και αυτό το ξέραμε από πριν βέβαια. Στην πραγματικότητα είχαμε μία πλήρη καταγραφή των δυνάμεων των 2 μεγάλων κομμάτων.
Ρεκόρ προσέλευσης λοιπόν με περίπου 160 εκατ. ψηφοφόρους και συμμετοχή στο 68%. Πάνω από το 90% των registered voters ψήφισε.
Φανταστείτε στην Ελλάδα 90%…
Στο τελικό αποτέλεσμα υπολογίζω ότι οι Δημοκρατικοί θα έχουν μία διαφορά υπέρ τους πάνω 6 εκατομμύρια ψήφους και σε ποσοστό πάνω από 4%. Θα τα αναλύσουμε όλα την επόμενη εβδομάδα.
Η βασική ανάλυση είναι ότι τα fundamentals δεν χάνουν ποτέ.
Θα ακούσατε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα πάει στα δικαστήρια. Πιστεύω ότι δεν θα γίνει κάτι ιδιαίτερο εκεί.
Μπορεί να υπάρξει ένας σχετικός χαμός πολιτικά, δεν ξέρω πόσο μεγάλος θα είναι, αλλά στο τέλος το ίδιο το Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια αλλά και τον ίδιο τον Τραμπ ελλείψει στοιχείων.
Η ζημιά όμως έχει ήδη γίνει για το ιστορικό κόμμα. Και είναι τεράστια.

Πόσο σας άρεσε αυτό που διαβάσατε?

Κάντε κλίκ στο αστέρι που σας εκφράζει!

Μέσος όρος 5 / 5. Ψήφοι: 1

Καμία βαθμολογία . Δώστε εσείς την πρώτη !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ